Parul este oglinda sanatatii omului si a starii lui de spirit. In general, la o persoana adulta sanatoasa,parul creste pe luna in medie cu 1-1/5 cm. Treptat cu inaintarea in varsta parul devine mai subtire iar cresterea lui incetineste. Pentru parul gras se recomanda ca dupa spalarea capului sa se faca spalaturi degresante cu plante de leac(salvie pentru par gras inchis la culoare, urzica); se poate face si un permanent usor deoarece acesta degreseaza parul si ii mentine coafura un timp indelungat sau poate va sta mai bine cu parul scurt in acest fel nu mai necesita o ingrijire aparte.

Pentru parul uscat si sfarmicios se recomanda ca timp de 15 minute inainte de fiecare spalare sa se maseze firele de par cu ulei de ricin sau cu alt ulei vegetal. Apoi parul se spala si se clateste bine. Parul subtire trebuie spalat mai des ca sa arate vaporos, iar ca sa isi mentina coafura mai mult timp trebuie tapat doar la radacina si foarte atent ca sa nu se incurce. In cazul aparitie matretii se recomanda ca in apa de clatire sa se folosesca si o infuzie de tei sau sa se frectioneze pielea capului cu infuzii calde de ierburi( frunze de urzica, rizom si radacini de brusture, conuri de hamei, iarba de coada calului de camp si aloe).

In cazul caderii parului se foloseste o compresa pe durata a 2 ore din o lingurita miere de albine, o lingurita de ulei de rapita, o lingurita sapun lichid si sucul de la o ceapa. Pentru intarirea si cresterea parului se pot folosi o data sau de doua ori pe saptamana spalaturi cu infuzii de:

  • rizom si radacina de brusture, flori de galbenele si conuri de hamei;
  • rizom si radacina de brusture, rizom de obligeana si conuri de hamei; ori :frunze de urzice, flori de podbal si radacina de salcie. Pentru intarirea si cresterea parului se pot folosi o data sau de doua ori pe saptamana spalaturi cu infuzii de:
    • rizom si radacina de brusture, flori de galbenele si conuri de hamei;
    • rizom si radacina de brusture, rizom de obligeana si conuri de hamei; ori :frunze de urzice, flori de podbal si radacina de salcie

Rate this post