Este o tulburare patologica, functionala, si se man­ifesta prin dureri precordiale, palpitatii, sufocari etc. Ea poate apare adesea, pe primul plan al unei nevroze astenice generale. Tratamentele recomanda ceaiuri si bai din: talpa-gastei, odolean (valeriana), paducel, unguras.

Tratamentul cu ceaiul de unguras

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta oparita cu 250 ml de apa clocotita. Se ia cate o lingura de ceai inainte de mesele principale. Ceaiul regleaza ritmul cardiac.

Tratamentul cu ceai de talpa-gastei

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta oparita cu 250 ml de apa clocotita www.cardioportal.ro. Se beau 2 cani de ceai pe zi, din care o cana seara, inainte de culcare. Este un ceai cu actiune far­macologica complexa: regleaza sistemul cardiac, scade tensiunea arteriala si are efect sedativ. In tratament se poate utiliza si tinctura preparata din 20 g de planta mace­rata 7-8 zile in 100 ml de alcool de 70°C. Se iau 20-40 pica­turi de tirictura, de 2-3 ori pe zi inaintea meselor principale.

Tratamentul cu ceai de odolean (valeriana)

Ihfuzia se prepara dintr-o lingurita de planta oparita cu 250 ml de apa clocotita heart tonic pret. Se bea 1 cana de ceai pe zi, trep­tat, in reprize. Tratamentul se poate face si cu pulbere, si anume se administreaza de 3 ori pe zi cate un varf de cutit. Tratamentul çu tinctura indica a se lua de 2-3 ori pe zi cate 15-20 picaturi. Tinctura se prepara din 20 g de radacini maruntite, macerate 8 zile in 100 ml de alcool de 70°. Se recomanda a se asocia cu tinctura de paducel. De notat ca valeriana are o actiune farmacologica deosebita: regleaza ritmul cardiac si aduce un somn linistit.

Tratamentul cu ceai de paducel

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta oparita cu 250 ml de apa clocotita. Ceaiul se bea in reprize, in cursul unei zilei. Tratamentul cu tinctura indica a se lua de 3 ori zi cate 10-15 picaturi. Mai eficient este a se amesteca tinctura de paducel cu cea de valeriana, in parti egale.

Rate this post