Nevralgia sciatica se manifesta prin dureri puternice, care pleaca din zona lombara si coboara de-a lungul membrului inferior, pana la calcai. Ea este insotita de amorteli si furnicaturi. Ceaiurile utilizate in tratamente sunt de: iedera, piciorul-cocosului, soc, mustar negru, spanz, ienupar, deditel, ceapa.

Tratamentul cu suc de piciorul-cocosului

Zona afectata se frictioneaza cu suc de piciorul- cocosului.

Tratamentul cu ceai de soc

Infuzia se prepara din 2 lingurite de flori de soc oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 3 cani de ceai pe zi, caldute. Se fac si tratamente cu bai, utilizand o infuzie preparata din 50-100 g de flori, frunze si fructe de soc oparite cu 3 l de apa clopotita. Ceaiul strecurat se pune in apa baii din cada si se fac bai la 37-40°C, timp de 15-20 minute. Tratamentul constaintr-o baie pe zi, in cure, pana trece criza.

Tratamentul cu ceai de spanz

Se pun cataplasme calde cu flori si frunze de spanz pe locul afectat. Alt tratament recomandat este cel cu bai generale, in apa carora se va introduce un decoct, preparat din m 50-100 g de radacini maruntite, fierte in 3 l de apa.

Tratamentul cu ulei de musetel

Uleiul de musetel este un leac vechi in tratarea nevralgiilor si a reumatismului articular. Frectiile cu ulei de  musetel calmeaza si trateaza durerile de sciatica.

Tratamentul cu mustar negru

Se pun intr-un saculet de panza 250 g de faina din seminte de mustar negru, in prealabil bine umezite cu apa calduta, pana la formarea unei paste. Acest saculet se aplica pe regiunea lombara ca o cataplasma en.wikipedia.org. Se tine pana apare senzatia de arsura si apoi se indeparteaza cataplasma. Sunt recomandate 2 aplicatii de cataplasme pe zi. Un alt tratament recomandat este acela de a se face bai – un saculetul cu 250 g de faina din seminte de mustar negru se agita in apa baii. Se face o baie pe zi, timp 15-20  minute la 37-40°C. Tratamentul se face in cure de 21 de zile.

Tratamentul cu ceai de iedera

Decoctul se prepara dintr-o lingura de frunze maruntite  de iedera, fierte cu 500 ml apa, la foc domol, 15 minute. Se beau 2 cani de ceai pe zi. Decoctul preparat din 100-150 g de frunze de iedera maruntite, fierte in 3 l de apa, 15 minute, se va utiliza pen­tru a fi amestecat in apa din cada, pentru a se face trata­mentul. Baia dureaza 15-20 minute la 37-40°C. Trata­mentul se realizeaza in cure de 21 de zile.

Tratamentul cu ceai din deditel

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta oparita cu 250 ml de apa clocotita. Se bea o cana de ceai pe zi.

Rate this post