Acupunctura este o tehnica medicala chineza traditionala prin insertia de ace in diferite puncte ale corpului pentru a echilibra fortele antagoniste Yin si Yang. Yin este considerat principiul feminin, echivalentul noapte, luna-negativ, iar Yang principiul masculin echivalentul zi, soare- pozitiv.

Principiul Yin-Yang reflecta o dinamica interdependenta intre cele 2 fenomene(pozitiv_negativ) scopul final al tratamentului (acupunctura sau insertia de ace) fiind echilibrarea si intarirea organismului. Inserarea de ace in corp are efecte benefice asupra intreg organismului. Acele sunt de diferite calibre si foarte subtiri astfel incat sa nu distruga tesuturile prin care patrund in corp. Curele de acupunctura se fac din doua in doua zile in aproximativ zece sedinte de 20-30 minute si au ca scop reechilibrarea energetica a organismului prin redistribuirea energiei interne. In timpul inserarii acelor in corp pacientul trebuie sa stea intins pe un pat sis a se relaxeze total.

Prin acupunctura se pot trata diverse forme de dependenta de droguri, alcool, tutun, durerea acuta de reumatisme, spondiloze, artroze, migrene, dureri de cap, sinuzite, rinite, otite, astm, bronsite, traheite, tuse cronica, diskinezii biliare, hepatite cornice, gastrite, duodenite, colon iritabil, constipatie, colica renala, insomnii, depresie, anxietate, scaderea imunitatii, dureri musculare, entorse, traumatisme si dureri postreumatice, hepertensiune, diabet, obezitate, oboseala cronica si stres.

Rate this post